Меню Закрити

Пристрої захисту і регулювання напруги: ЛАТР, реле і відсікачі

Лабораторні автотрансформатори ЛАТР

У процесі ремонту, випробування і використання електрообладнання виникає необхідність у додатковому його захисті від високої напруги, перешкод, регулюванні показників. Для цих цілей використовуються автотрансформатори, реле і відсікачі.

Лабораторні автотрансформатори ЛАТР: призначення та вибір

Для випробувань, розробок, проведення лабораторних досліджень в інтернет-магазині «Вольтмаркет» можна купити латр для однофазної або трифазної мережі. Автотрансформатор відрізняється від звичайного меншими габаритами і вагою, що обумовлюється застосуванням однієї обмотки замість двох. Головний критерій його вибору – потужність. Вона має відповідати сумарним показникам усіх приладів, які отримують енергію в мережі.

Лабораторний автотрансформатор може бути понижувальним і підвищувальним. Перший тип використовується для живлення, другий – для захисту. Класифікуються ЛАТР на регульовані та нерегульовані. Важливе значення має діапазон регулювань. Він може варіюватися від 0 до 250 В, від 160 до 220 В, від 0 до 430 В. Вибір залежить від характерних для конкретної мережі показників.

Реле напруги Zubr: особливості вибору

Реле напруги Zubr

Реле контролю напруги Зубр – пристрій, що відповідає за постійний контроль електромережі та вимкнення навантажень або сигналізації в разі досягнення критичних показників, що перевищують норму. Його вибір здійснюється за кількома параметрами:

  • типу електричної мережі (однофазна або трифазна);
  • метод установки (стаціонарний або переносний);
  • спосіб захисту.

Однофазні реле Зубр використовуються в побутових мережах, а трифазні – в промислових. Стаціонарні варіанти монтуються в електричних щитках. Це дає змогу забезпечити захист усім приладам, увімкненим у мережу. Розеткові моделі призначені для індивідуальних налаштувань. Їх застосовують для підключення окремих приладів: холодильника, котла. Переносні реле випускаються у вигляді вилки-розетки або подовжувача. Вони відрізняються мобільністю, простотою підключення.

В інтернет-магазині https://voltmarket.ua/ реле контролю напруги Зубр можна підібрати для будь-яких потреб. У каталозі представлені прості варіанти і рішення з комбінованим захистом. Останні здатні контролювати одночасно і напругу, і силу струму. З їхньою допомогою можна попередити перепади і перевантаження. У них передбачена можливість обмеження потужності. Підібрати пристрій допоможуть фахівці магазину. По Україні доставка товару здійснюється протягом 1-3 днів.

Автор: Куртов Сергій Володимирович (Voltmarket).

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Пов'язані записи