Меню Закрити

Як правильно купити гарний твердопаливний котел

Твердопаливні котли в останні декілька років активно використовуються в якості основного чи альтернативного джерела отримання теплової енергії для забезпечення систем опалення приватних будинків та споруд. Така тенденція напряму пов’язана з ростом цін на традиційні енергоресурси: природній газ та електроенергію. Ринок опалювальної техніки наповнений різноманітними пропозиціями щодо придбання. Одним з найзручніших способів купити твердопаливний котел є замовлення через інтернет. Саме цей спосіб забезпечує максимальний вибір та мінімальні трудові затрати. Однак при покупці твердопаливного котла в інтернет магазині для отримання бажаного результату необхідно дотримуватись певних простих правил.

Перед покупкою насамперед слід визначитись з необхідною номінальною потужністю. Це важливе питання, від якого напряму буде залежати ефективність роботи опалювального обладнання. Адже твердопаливні котли характеризуються незначною модуляцією. Найвищий ККД демонструється при роботі на номінальній потужності. Щоб підібрати котел слід скористатись співвідношенням 1 до 10. На кожні 10 квадратних метрів опалювальної площі приміщення необхідно витратити 1 кВт. теплової енергії. Також слід врахувати запас на низьку якість палива та надмірні тепловтрати. Зазвичай це додатково 10 – 20 %.

При виборі гарної моделі твердопаливного котла перш за все потрібно звернути увагу на два основних показника роботи: ККД (коефіцієнт корисної дії) та тривалість горіння однієї порції палива. Саме ці показника напряму відображають ефективність переробки енергоресурсу в теплову енергію та зручність експлуатації. Чим вище показник ККД та час горіння, тим менше потрібно витратити палива та часу необхідного на його доставку та завантаження в камеру згорання. Якщо ці показники не вказані виробником, необхідно оцінити конструкцію теплообмінника твердопаливного котла. Краще, якщо ця частина котла має значну площу поверхні передачі тепла.

Для того, щоб купити гарний твердопаливний котел варто надати перевагу продавцю, який дає можливість оплати замовлення при отриманні. Так можна вберегти себе від отримання неякісного виробу. При отриманні необхідно оцінити якість виготовлення по зовнішньому вигляду. Всі деталі повинні мати рівний край, точне припасування. Зварні шви мають бути прямими та точними. Адже саме в місцях з’єднання частіше всього спостерігаються протічки в процесі експлуатації.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Пов'язані записи