Меню Закрити

Як вибрати найкращий кабель для свого iPhone?

Кожен яблучний девайс обов’язково комплектується сертифікованим кабелем USB-C to Lightning. Саме він забезпечує безпечну та швидкісну підзарядку вашого Айфона, а також служить для синхронізації та передавання даних.

У процесі використання цей аксесуар може пошкодитись або поламатись. У такому разі підключати його небезпечно, тому варто задуматись над купівлею іншого. Як вибрати надійний Lightning-кабель, щоб він був якісним та довговічним, розкажемо нижче. Придбати цей аксесуар можна, звернувшись за допомогою в магазини техніки Apple в Києві https://ipodrom.ua/.

MFi-сертифікація: що це та чи важлива вона?

Ви повинні розуміти, що заряджати Айфон через будь-який кабель не можна. Це може призвести до збоїв у роботі та поламання самого девайса. Права на роз’єм типу Lightning належать компанії «Епл», це їхня розробка. Тому будь-який виробник не може просто так виробляти й продавати ці кабелі.

Щоб робити це легально, потрібно пройти сертифікацію MFi (Made for iPhone). Отримати такий сертифікат нелегко, для цього вироби повинні пройти різноманітні випробування на безпеку та відповідність вимогам Apple. Тільки після цього на продукції можна ставити відповідний значок та гарантувати, що вона точно працюватиме з iPhone.

Як зрозуміти, що перед вами справді кабель Айфон? Багато недобросовісних виробників маркують свою продукцію, не маючи при цьому ліцензії. Як це перевірити? По-перше, якісна, дійсно сертифікована продукція не може коштувати дешево. По-друге, якість кабелю можна легко перевірити на сайті Apple.

Для цього використовується спеціальний сервіс. На сайті потрібно ввести назву або модель придбаного кабелю та перевірити наявність продукту у списку. Якщо дані про цей провід відсутні, перед вами підробка.

Чому не варто користуватись несертифікованим кабелем?

Використання дешевих неліцензованих аксесуарів може викликати проблеми в роботі вашого Айфона. До них можна віднести:

  • пошкодження пристрою;
  • неможливість заряджання або передачі файлів;
  • серйозні пошкодження роз’єму;
  • несумісність купленого кабелю з пристроєм. 

Подумайте, чи варто ризикувати своїм телефоном, надаючи перевагу примарній економії. Сертифікація та відповідне маркування – це гарантія коректної роботи, довговічності та безпеки.

На що звернути увагу при виборі?

Зарядні кабелі відрізняються за формою та матеріалами обплетення. Залежно від форми усі моделі ділять на плоскі, круглі та кручені. Найпопулярнішими є круглі проводи, вони міцні, хоча під час заплутування можуть переламуватись. Плоскі варіанти досить компактні та не сплутуються. Це хороший варіант, коли кабель потрібно часто брати з собою в дорогу.  Кручені моделі дуже добре тягнуться.

Якщо ж говорити про матеріали, то зазвичай використовується пластик, він пружний та зносостійкий. Найдовговічніший – метал, але він практично не гнеться, тому не дуже зручний у використанні. Також досить практичним є текстиль. 

Тепер ви знаєте, де купити та як вибрати кабель для Айфона, якщо раптом він загубиться або пошкодиться.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Пов'язані записи