Меню Закрити

Як вибрати жіночий годинник: поради для покупців

Кожна жінка прагне виглядати бездоганно. Тому не дивно, що наручний годинник сприймається рівною мірою як інструмент для показу часу і як стильний аксесуар. Цей фактор завжди потрібно враховувати у питаннях, пов’язаних із вибором жіночого годинника. Сучасні виробники випускають величезну кількість найрізноманітніших моделей. Класичні, витончені, модні, спортивні, унісекс – ви завжди зможете вибрати модель під себе та підкреслити особливість образу.

Стиль та дизайн

Ми не випадково розпочали статтю зі згадки про естетичну складову. Годинник жіночий може бути скільки завгодно точним і функціональним, але якщо у нього не надто привабливий зовнішній вигляд, то шансів потрапити в ТОП улюблених аксесуарів буде замало. Тому правило №1 оптимального вибору: дизайн годинника повинен відповідати вашому стилю.

За цим критерієм існують чотири основних лінійки.

  1. Класика.
  2. Fashion.
  3. Спорт.
  4. Смарт-годинник.

Перша з них передбачає строгу стилістику, з чіткими геометричними формами, стриманими відтінками та відсутністю декоративних елементів. Такий варіант хороший для ділового стилю.

Fashion-годинник, певною мірою, є протилежністю класиці. Якщо ви любите сміливі образи й обожнюєте бути в центрі уваги, вони точно підійдуть. Вони випускаються не тільки у звичній круглій або овальній формі, а й у квадратній, та навіть трикутній. Мають незвичайне, помітне оформлення. Для ще більшого акценту часто доповнюються стразами або цінним камінням.

Категорія “Спорт” говорить сама за себе. Моделі з цієї серії добре поєднуються зі спортивним одягом та casual образами. Це відмінний варіант на повсякденне носіння, оскільки вони мають високий ступінь удароміцності та водонепроникності. Крім цього, в них ширший функціонал. Придбати такі можна тут.

Смарт-годинник випускається з різними дизайнами. Це може бути як спортивний варіант зі строгими прямокутними формами та силіконовим ремінцем, так і більш жіночний класичний формат із круглою формою та шкіряним ремінцем.

Питання кольору

Зважайте на такий момент, що колір та відтінок циферблата задає основний настрій. Є три основні кольори, які можна вважати безпрограшними:

  • чорний;
  • білий;
  • червоний (не яскравий).

Це класичні варіанти, які виглядають досить стримано. До того ж на контрасті зі стрілками вони дозволяють добре зчитувати час. Колір корпусу краще обирати з нейтральними відтінками: сталевий, сріблястий, золотистий. Такі тони оптимально поєднуються з різними кольорами одягу.

Краще вибирати з моделей, де є можливість заміни ремінця. Так ви зможете змінювати їх кольори залежно від настрою чи особливостей образу.

Розмір має значення

Щоб годинник гармонійно виглядав на руці, важливо враховувати його габарити. Власницям тонких зап’ясть рекомендується звернути увагу на варіанти з тонким браслетом та овальною формою корпусу. А ось на повній руці добре виглядатиме масивний циферблат. Тим більше, що візуально він трохи «крастиме» повноту руки.

Обов’язково враховуйте ці моменти. Оскільки витончені моделі будуть виглядати на повних руках трохи по-дитячому. А масивні екземпляри на тендітних зап’ястях – не надто жіночно.

Механізм і функціональність  

Тут важливо брати до уваги ваші власні вимоги до годинника. Якщо просто подивитися час, підійдуть кварцові та електронні моделі. Вони недорогі та не вимагають особливого догляду, достатньо раз на кілька років замінити батарейку. Механічні варіанти вимагають щоденного підзаводу, також вони досить «ніжні» щодо удароміцності. Такий аксесуар потрібно постійно носити та обслуговувати.

Якщо ви розглядаєте годинник як помічник у повсякденному житті, виберіть щось зі смарт категорії. Вони покажуть кількість пройдених за день кроків, підрахують витрачені калорії, виведуть на екран нове повідомлення в месенджерах і нагадають вранці про те, що потрібно захопити з собою парасольку.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Пов'язані записи