Меню Закрити

Яку кутову шафу обрати для спальні: корпусну чи вбудовану?

Корпусні кутові шафи – відмінний вибір, коли, з одного боку, хочеться з користю застосувати проміжок між стінами, й, з іншого, додати інтер’єру «родзинку» у вигляді стильного предмета меблювання. З огляду на концепцію дизайну кімнати, углові шафи можуть бути гармонійною складовою меблевої композиції, або ж акцентом, що притягує погляди. Цьому сприяє розмаїття відтінків та фактур матеріалів для корпуса та дверцят, які становлять собою фасадну частину.

Кутові модифікації представлені різними видами конструкції – трикутна, Г-подібна, трапеція й т.д., так що можна знайти варіант, який вдало впишеться на виділеному для нього місці, буде функціональним та містким, та підкреслить смаки мешканців.

Якщо спальня має не занадто скромні габарити, можна купити кутову шафу розпашну, для кімнат вузької форми підійде шафа-купе – в ній дверцята відчиняються в боки, тому не потрібне додаткове місце попереду меблів для відкривання стулок.

Крім широкого дизайнерського потенціалу, корпусні вироби відзначаються й іншими перевагами:

  1. Можливість придбати готовий екземпляр. Вбудовані аналоги завжди виготовляються на замовлення, так що витрачається час на проєктування, виготовлення за індивідуальними параметрами та професійний монтаж на місці. Готові ж корпусні меблі треба тільки вибрати, замовити й після кількох днів, затрачених на доставлення, зібрати.
  2. Простота монтажу. Зібрати елементи корпуса та внутрішнього наповнення, як правило, вдається й власноручно – для цього не потрібні спеціалізовані навички. Внутрішні частини кріпляться до каркаса, а не до стін, як у випадку з вбудованою системою.
  3. Мобільність. Шафу можна перенести й поставити в іншій кімнаті, або перевезти з собою на нове місце проживання.

Щодо недоліків, місткість такої шафи трохи менша, ніж місткість вбудованої. На це впливає коробковий каркас, який, власне, зменшує місце всередині.

Вбудовані кутові шафи: особливий підхід до ергономіки та зручності

Якщо місця в спальні обмаль, або ж просто хочеться залишити якомога більше вільного простору, вбудовані системи зберігання будуть особливо доречними. Стіни, підлога та стеля у них замінюють собою елементи корпуса. Як правило, такі конструкції обладнуються розсувними дверима. Кутові моделі купе у вбудованому виконанні мають свою специфіку:

  • Г-подібні. Вони розташовуються вздовж стін кута. Грамотно продумавши внутрішнє наповнення, та установивши таку шафу в спальню вдасться розмістити не лише одяг, а й чимало інших речей – негабаритну побутову техніку, дитячі іграшки, дрібний спортивний інвентар й т.д.
  • Трикутні. Роль бокових частин в них займають стіни, а фасадом є розсувні двері. Такі меблі одні з найкомпактніших, та місткість менша, ніж у Г-подібних аналогів.
  • Радіусні. Можуть мати випуклий чи увігнутий всередину фасад. Мають дуже стильний та ефектний вигляд, але випуклі стулки підходять тільки для досить просторих спалень, а увігнуті відбирають частину корисного внутрішнього об’єму.
  • Трапецієподібні. Місткі та підходять для просторих кімнат, оскільки конструкція досить масивна.

Розпашні вбудовані шафи кутового розташування представлені трикутними та Г-подібними та трапецієподібними конфігураціями. Їх перевагою є вільний доступ до вмісту, адже всі дверцята можна відчинити водночас.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Пов'язані записи