Меню Закрити

Різдво в Барселоні: куди піти та що подивитися

2024 рік стрімко наближається до свого завершення. Дехто вже починає замислюватися над тим, де і як провести Різдво. Європейці ставляться до цього свята по-особливому. Для них має значення й передріздвяний період, а не лише саме Різдво. Готуватися до свята починають заздалегідь. Уже з кінця листопада по всій Європі панує казкова атмосфера, і Іспанія не виняток. Якщо ви вирішили провести різдвяні свята саме в цій країні, вам точно буде чим там зайнятися та де розважитися.

Різдвяні ярмарки

Різдвяні ярмарки-базари в Барселоні — неодмінний атрибут свята. Усі вони відкриваються наприкінці листопада і їх тут цілих 11. Традиційний та найстаріший різдвяний ринок у Барселоні називається Fira de Santa Llúcia. Він проходить на площі навпроти Кафедрального собору в самому серці готичного кварталу столиці Каталонії з 1786 року. Тут ви зможете з головою поринути в неймовірну атмосферу свята, купити фігурки на різдвяні та біблійні сюжети, вертепи різних розмірів, святкові прикраси, а також всілякі ласощі.

Повз чого ви точно не пройдете — це Tió de Nadal або Caga Tió (Різдвяна колода або колода, що какає). Це центральний персонаж каталонського Різдва. Така усміхнена колода в червоному каталонському ковпаку є в кожному будинку. У Різдво її потрібно бити спеціальною палицею по заду, і вона «накакає» солодких подарунків.

Вибір Tió de Nadal на ярмарку величезний. А сама велика колода стоїть на площі на найпочеснішому місці.

Живі різдвяні вертепи

Це ще одна унікальна традиція. Завдяки їй різдвяні сцени, що створюються з простих фігурок, оживають, перетворюючись на повномасштабну драматичну виставу з акторами та реалістичними декораціями.

Таких вертепів у Барселоні безліч. У їхнє створення вкладається багато сил і часу, тому кожна вистава виходить унікальною.

Взагалі все, що пов’язано з театром, викликає жвавий інтерес в іспанців. Титул «театральної столиці» належить Мадриду, адже тут налічується 84 театри. Але й Барселона не відстає — тут 56 театрів. І побувати в них можна не тільки перед Різдвом. Всю інформацію про майбутні заходи шукайте в афіші театральних вистав у Європі на https://www.kontramarka.com/ua/theater/

Різдвяні концерти в Барселоні

Музика — ще одна важлива складова цього святкового часу. У передріздвяні дні церкви Барселони наповнені звучанням класичної музики, що прославляє народження Христа.

Головний концертний зал міста, чудовий Палац каталонської музики, оголошений ЮНЕСКО 1997 року Всесвітньою спадщиною, також пропонує різдвяні концерти. Внесіть їх у свій план відвідувань.

У грудні-січні до Барселони приїжджають безліч популярних гуртів та виконавців. Їхні програми виступів не пов’язані зі святкуванням Різдва. Але вам варто купити квитки на концерт у Барселоні на https://www.kontramarka.com/ua/city/barcelona/ та побувати на одному з таких виступів. Це точно додасть вам гарного настрою та подарує відчуття справжнього свята.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Пов'язані записи