Меню Закрити

Цікаві ідеї для різдвяного столу

Плануєш застілля на Різдво? Хочеться смачно і по-новому? Пропонуємо тобі цікаві рецепти з дріжджового тіста, які підходять для затишної сімейної вечері та здатні здивувати гостей. Вони не просто займають вільне місце на столі, а мають всі шанси опинитися у сімейній книзі рецептів.

Пироги з рибою та картоплею

Незаслужено рецепти страв з риби не часто потрапляють на святковий стіл, особливо якщо це випічка. А поєднання пухкого рум’яного тіста та ніжної рибної начинки з картоплею — це незабутній досвід для смакових рецепторів. Тому пропонуємо тобі створити свої власні традиції.

Для тіста тобі знадобиться:

  • пшеничне борошно — 500 г;
  • сухі «Львівські дріжджі» — 8 г;
  • сіль — 7 г;
  • цукор — 10 г;
  • тепле молоко — 360 мл;
  • вершкове масло — 50 г.

Зроби еластичне однорідне тісто, накрий та дай йому підійти протягом 30–40 хвилин. Тим часом можеш приготувати начинку. Для цього тобі знадобиться:

  • консерва сардина — 3 банки;
  • варена картопля — 550 г;
  • цибуля — 2 шт.;
  • яйце;
  • сіль та перець.

Всі продукти змішай та розділи на 3 рівні частини. Коли тісто підійде, його теж розділи на 3 палянички та зроби з них пласти діаметром 20 см. На середину виклади начинку, защипни краї та обережно розкатай, щоб вийшов пиріг діаметром 30 см. Не забудь зробити невеличкий отвір по центру, щоб виходила пара.

Випікай за температури 240°С близько 15 хвилин, доки поверхня не стане рум’яною. Дістань з духовки та змасти кожен пиріг невеликою кількістю вершкового масла перед подачею.

Смажені томатні бомбочки

Тісто, томати та сир — класичне поєднання. Його можна зустріти в найрізноманітнішому вигляді: від піци до пасти. А для святкового столу пропонуємо приготувати томатні бомбочки. Тобі знадобиться:

  • борошно — 500 г;
  • сухі «Львівські дріжджі» — 8 г;
  • цукор — 14 г;
  • сіль — 14 г;
  • мінеральна вода з газом нейтрального смаку — 285 мл;
  • олія — 70 г.

Змішай всі продукти, крім останнього, щоб вийшло еластичне однорідне тісто. Поступово додавай олію та вимішуй, доки маса не перестане липнути до рук. Залиш тісто на 10 хвилин у теплому місці, щоб воно підійшло.

Для начинки наріж кільцями 5 томатів середнього розміру, 2 болгарські перці, розімни виделкою 250 г бризи, додай 2 зубчики часнику та спеції до смаку. Тісто поділи на 2 частини та розкатай в пласт товщиною 3 мм. Розклади порційно начинку — томат, перець сир. Накрий все це другим пластом і повирізай склянкою «бомбочки». За необхідності щільно защипни краї, щоб не розходилися.

Смажити вироби слід в антипригарній глибокій посудині з добре розігрітою соняшниковою олією до золотистої скоринки з обох боків. Готові вироби виклади на паперовий рушник, щоб видалити залишки олії та подавай на стіл.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Пов'язані записи