Меню Закрити

Як швидко вивчити правила дорожнього руху

Не кожному студенту автошколи правила дорожнього руху даються легко. Багатьом складно ці правила взагалі зрозуміти, усі тонкощі і, як наслідок, просто опускаються руки при думці, що це неможливо ніколи вивчити. При навчанні в автошколі, перед тим, як приступити з практичним заняттям з водіння, потрібно пройти теоретичну частину навчання та скласти іспит. Екзаменаційні білети містять майже 800 питань, значна частина яких стосується знання правил водіння. Як засвоїти правила дорожнього руху, щоб успішно скласти екзамен з першого разу?

Чому знання правил дорожнього руху є обов’язковим

Для кожної людини найважливіше і його можна втратити, якщо нехтувати основними правилами безпеки. Кожного року середня швидкість руху автомобілів на дорогах зростає, а з ним зростає і ймовірність виникнення ДТП та аварій. Тому потрібно бути більш обізнаним та відповідальним. Це стосується не тільки автовласників, а також пішоходів, велосипедистів та самокатників.

Здавалось би, ну що страшного може трапитися, якщо водій вирішить швидко проскочити на жовтий колір світлофора, або не поступиться дорогою водієві, який їде головною дорогою? Але така легковажність може призвести до дуже серйозних наслідків. 

Топ 5 лайфхаків, щоб швидко та ефективно засвоїти правила дорожнього руху

  1. Систематичне вивчення матеріалу. Розподілить навчальний матеріал на окремі невеликі частини і вивчайте їх систематично. Кілька разів прочитайте текст та застосуйте метод нагадування. Закрийте книгу і спробуйте переказати, що там написано. Бажано повторити вивчений матеріал кілька раз. Один раз – безпосередньо після прочитання, другий раз – хвилин через двадцять, третій – через 8 годин, і останній раз – на наступний день. Коли вивчили один блок, так само потрібно засвоювати та наступні частини правил.
  2. Використовуйте додаткові навчальні матеріали. Використання таких матеріалів, як відеоуроки, картинки, тести, допоможе краще засвоїти інформацію. Коли візуалізувати прочитаний матеріал, то він набагато швидше запам’ятається.
  3. Попрактикуйтеся на дорозі. Це краще зробити, коли ви перебуваєте на місці пасажира. Але при цьому, ви повністю нібито занурюєтеся в процес водіння. Уявляйте, що це ви за кермом, і прораховуйте ваші дії.
  4. Регулярно тестуйте свої знання. На сьогодні розроблено багато тестів, як в паперовому варіанті, так і в електронному, які допомагають перевірити свої знання. Виконуючи тести, ви можете виявити свої слабкі місця та сконцентрувати зусилля на їх покращення. 
  5. Обговорюйте матеріал з іншими. Це допоможе краще розуміти написане та відмінно його запам’ятати. Для цього можна використовувати чати автошколи, де ставити питання інструкторам або лекторам. 

Застосовуючи ці нехитрі поради, ви стовідсотково вивчите правила дорожнього руху та без зусиль складете екзамен по теорії.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Пов'язані записи