Меню Закрити

Місцеві бюджети Рівненщини отримали понад 4,6 мільярда гривень податків і зборів

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що за одинадцять місяців поточного року від платників податків області до місцевих бюджетів надійшло 4 мільярда 615 млн. грн. податків і зборів, що на 828 млн. грн. більше, ніж сплачено у відповідному періоді минулого року.

Найбільші суми податків сплачено до місцевих бюджетів міста Рівне 1527,6 млн.грн., міста Вараш 429,3 млн. грн. та Рівненського району 429,3 мільйона гривень.

«Своєчасно сплачені податки, це зростання добробуту мешканців області. Завдяки співпраці податкової служби Рівненської області, органів місцевого самоврядування та платників податків на розвиток територіальних громад додатково надійшло 828 мільйонів гривень. Нашим пріоритетним завданням і надалі лишається, перш за все, якісне обслуговування платників податків та створення комфортних умов ведення бізнесу в області», – зазначив в.о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Віталій Чуй .

Головне управління ДПС у Рівненській області

Тиждень права : пільги із сплати земельного податку для учасників АТО та OOC

Як повідомили в Головному управлінні ДПС у Рівненській області, Податковим кодексом України визначено, що платниками земельного податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі, а об’єктами оподаткування – земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні та земельні частки (паї), які перебувають у власності (ст.269-270 Податкового кодексу України).

За роз’ясненнями начальника управління правового забезпечення Ярослава Рашовського, в статті 281 Податкового кодексу України зазначено, що від сплати земельного податку звільняються ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Відповідно до норм Закону учасники антитерористичної операції особи та операції об’єднаних сил, визнані учасниками бойових дій, звільняються від сплати земельного податку. При цьому звільнення від сплати земельного податку, передбачене для такої категорії фізичних осіб, поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм, зокрема:

1) для ведення особистого селянського господарства – у розмірі не більш як 2 гектари;

2) для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка): у селах – не більш як 0,25 гектара, в селищах – не більш як 0,15 гектара, в містах – не більш як 0,10 гектара;

3) для індивідуального дачного будівництва – не більш як 0,10 гектара;

4) для будівництва індивідуальних гаражів – не більш як 0,01 гектара;

5) для ведення садівництва – не більш як 0,12 гектара.

Для звільнення від сплати земельного податку, особа яка має підстави для отримання пільг повинна надати контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки заяву довільної форми та документи, що посвідчують її право на пільгу, зокрема, посвідчення «Учасник бойових дій».

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Пов'язані записи