Меню Закрити

Музей історії Острозької академії

Розташований у мальовничому місті Острог, Музей історії Острозької академії є витонченим символом історичної спадщини та культурної гордості України. Цей музей, який є частиною Національного університету “Острозька академія”, зберігає в собі важливі елементи освітньої історії країни та служить містком між минулим і сучасністю.

З часу свого утворення у 2011 році, музей впевнено зарекомендував себе як “Зразковий музей”, отримавши офіційне визнання від Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України. Це не тільки відзнака його видатної роботи, а й підтвердження значення музею в культурному та освітньому просторі країни.

Музей засновано на багатовіковій історії Острозької академії, що була одним із перших вищих навчальних закладів Східної Європи. Початок нової ери в історії академії було покладено в 1994 році, коли за указом Президента Леоніда Кравчука було відновлено її діяльність як Острозького колегіуму. З того часу музей став ключовою складовою в процесі дослідження та популяризації історії цього видатного освітнього закладу.

Під керівництвом Ярослави Віталіївни Бондарчук, музей розгорнув широку діяльність, націлену на збереження та вивчення історичної спадщини академії. Її зусиллями було створено першу експозицію, присвячену історії Острозької академії 16-го століття, яка з часом розширилась новими експонатами та історіями.

Сьогодні музей продовжує свою місію, залучаючи відвідувачів з усього світу. Експозиції музею розповідають не тільки про історію академії, а й про внесок Острога в культурний та освітній розвиток України.

Музей знаходиться за адресою: вул. Семінарська, 2, м. Острог, Рівненська область. Відвідувачі можуть зв’язатися з музеєм за телефонами 03654 2 29 49, 097 660 1280, 093 204 8553 для організації екскурсій та отримання додаткової інформації.

Не втрачайте можливість відчути зв’язок із історією та освітою, відвідавши Музей історії Острозької академії, де минуле зустрічається з сучасністю.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Пов'язані записи