Меню Закрити

На Рівненщині повернуто з бюджету понад 622 мільйони гривень ПДВ

Як повідомили в Головному управлінні ДПС у Рівненській області, за одинадцять місяців поточного року близько 300 суб’єктів господарювання заявили бюджетне відшкодування з податку на додану вартість на розрахунковий рахунок на суму 626,2 мільйона гривень. Про це повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Віталій Чуй.

Найбільший відсоток заявників до відшкодування сум ПДВ – це підприємства, що виробляють та експортують власну продукцію – 81,5 відсотка від загальної суми заявленого відшкодування з бюджету. Також відшкодування ПДВ заявляють підприємства, які використовують працю людей з інвалідністю – 1 відсоток, експортери-перевізники – 16,1 відсотка.

«Станом на 01.12.2019 року суб’єктам господарювання повернули з держбюджету грошовими коштами на розрахунковий рахунок 622,5 млн. грн. податку на додану вартість», – розповів керівник податкового відомства області.

Серед чинників, що сприяють відшкодуванню ПДВ, – запровадження єдиного реєстру заяв про повернення суми бюджетного відшкодування. До того ж сервісні податкові новації створюють процес нарахування, сплати цього платежу та повернення бюджетних коштів суб’єктам господарювання максимально прозорим і комфортним. «Зі свого боку податкова служба реально захищає інтереси легального бізнесу, протидіючи формуванню схемного кредиту, завдяки чому створюються рівні конкурентні умови для бізнесових структур», – деталізував в.о начальника ДПС в області.

За результатами проведених перевірок фахівці фіскальної служби області впродовж січня листопада цього року упередили бюджетне відшкодування ПДВ на 13,3 мільйона гривень.

Головне управління ДПС у Рівненській області

Запитували – відповідаємо?

Чи є платником рентної плати за спеціальне використання води селищна рада, яка має на балансі свердловину, у разі видобування води для надання мешканцям села або іншим суб’єктам господарювання?

Селищна рада, як орган місцевого самоврядування, не належить до суб’єктів господарювання, та не має права отримати дозвіл на спеціальне водокористування, а тому не є платником рентної плати за спеціальне використання води.

При цьому комунальна установа (підприємство), яка від імені селищної ради здійснює господарську діяльність, та має право на отримання дозволу на спеціальне водокористування (в тому числі для надання обсягів води мешканцям села або іншим суб’єктам господарювання) є платником рентної плати за спеціальне використання води за фактичний обсяг використаної води зі свердловини, за винятком обсягів води, переданих мешканцям села в межах їх житлового фонду та присадибних ділянок.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Пов'язані записи