Меню Закрити

Понад 85 мільйонів гривень – від власників нерухомості отримали місцеві бюджети Рівненщини

До місцевих бюджетів області, за одинадцять місяців поточного року, надійшло 85,5 мільйона гривень податку на нерухоме майно, що майже на 19,3 мільйона або на 29 відсотків більше минулорічної суми. Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Віталій Чуй.

Зокрема, власники нерухомості у м. Рівне сплатили 30,3 мільйона, м. Вараш – 7,0 мільйона, Рівненський район – 6,7 мільйона, Костопільський район – 6,6 мільйона гривень.

Нагадаємо, податок надходить до бюджетів громад і сплачується за площу, яка перевищує 60 квадратних метрів для квартир, 120 квадратних метрів – для будинків і 180 квадратних метрів – для різних типів нерухомості. Водночас місцеві ради самостійно встановлюють ставки і пільги з податку.

«Варто нагадати, що податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки в повному обсязі зараховується до місцевих бюджетів. Тож від внеску кожного мешканця громади залежить фінансування заходів щодо розвитку інфраструктури та інших соціально-економічних програм Рівненщини», – зазначив в.о. начальника  ГУ ДПС у Рівненській області Віталій Чуй.

Головне управління ДПС у Рівненській області

28 грудня останній день подання декларації про майновий стан і доходи, для отримання податкової знижки за минулий рік

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що скористатися правом на податкову знижку за попередній (2018) рік   громадяни можуть до кінця поточного року. Отже, останній термін надання декларації про доходи для отримання податкової знижки за 2018 рік – 28 грудня 2019 року.

Звертаємо увагу, що на наступні періоди право на нарахування податкової знижки за 2018рік не переноситься.

Серед витрат, за якими можна звертатись для отримання податкової знижки, є сума коштів, сплачених на користь вітчизняних дошкільних, позашкільних, середніх, вищих та професійно-технічних навчальних закладів для компенсації вартості здобуття освіти такого платника податку та /або члена його сім’ї першого ступеня споріднення.

Слід враховувати, що включити до податкової знижки на навчання можна кошти, сплата яких фактично підтверджена відповідними розрахунковими документами (квитанції, касові ордери, чеки тощо), у яких зазначено, що платіж за навчання здійснено безпосередньо особою, яка звертається.

Декларація надається до Центру обслуговування платників за місцем реєстрації платника.

Головне управління ДПС у Рівненській області

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Пов'язані записи