Меню Закрити

Топ 10 фільмів про спорт

Останні роки принесли багато яскравих та надихаючих фільмів про спорт, які розповідають історії про персональні випробування, командний дух і перемогу духу над тілом. Ось добірка сучасних фільмів про спорт, які варто подивитися:

“Крід: Спадщина Роккі” (2015, “Creed”)

Опис: Сюжет розповідає про Адоніса Джонсона, сина знаменитого боксера Аполло Кріда, який прагне вийти з тіні свого батька та стати великим боксером, звертаючись за допомогою до Роккі Бальбоа.

“Фокскачер” (2014, “Foxcatcher”)

Опис: Біографічна драма, заснована на реальних подіях, розповідає про відносини між двома олімпійськими борцями братами Шульц та ексцентричним мільйонером Джоном дю Понтом, який став їх спонсором.

“Легенда №17” (2013)

Опис: Російський фільм про легендарного хокеїста Валерія Харламова, який виступав за збірну СРСР. Фільм розповідає про його спортивну кар’єру та особисте життя.

“Раш” (2013, “Rush”)

Опис: Драма про суперництво між двома пілотами Формули-1, Нікі Лаудою та Джеймсом Хантом, у 1970-х роках, їхню боротьбу на трасі та за межами неї.

“Битва статей” (2017, “Battle of the Sexes”)

Опис: Біографічна комедія про знаменитий тенісний матч 1973 року між Біллі Джин Кінг та Боббі Ріггсом, який став важливим моментом у руху за рівні права жінок.

“Мене звати Тоня” (2017, “I, Tonya”)

Опис: Біографічний фільм про американську фігуристку Тоню Хардінг та її участь у скандалі, пов’язаному з нападом на її суперницю Ненсі Керріган напередодні Зимових Олімпійських ігор 1994 року.

“Мільйонер з нетрів” (2016, “Eddie the Eagle”)

Опис: Біографічна драма про Едді “Орла” Едвардса, першого конкурента від Великобританії у скоку на лижах з трампліна на Зимових Олімпійських іграх 1988 року.

“Блайндсайд” (2009, “The Blind Side”)

Опис: Історія про Майкла Оера, майбутнього професійного гравця в американський футбол, який, будучи бездомним підлітком, був усиновлений сім’єю Туогі, що кардинально змінило його життя.

“2:22” (2015, “McFarland, USA”)

Опис: Історія про тренера легкої атлетики, який приїжджає в маленьке містечко Макфарланд, Каліфорнія, та перетворює групу підлітків з робітничих сімей на чемпіонську крос-кантрі команду.

“Воїн” (2011, “Warrior”)

Опис: Драма про двох братів, які беруть участь у турнірі зі змішаних єдиноборств, що стає їх шансом на примирення з минулим та один з одним.

Ці фільми розкривають не тільки фізичні зусилля та випробування, з якими стикаються спортсмени, але й емоційну сторону спортивного життя, показуючи глибокі особисті історії, боротьбу за мрію та важливість сімейних та дружніх зв’язків.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Пов'язані записи