Меню Закрити

Топ кращих страв Чеської кухні

Чеська кухня, з її багатовіковою історією та традиціями, є однією з найцікавіших у Центральній Європі. Вона славиться своїми ситними та ароматними стравами, які часто використовують м’ясо, капусту, картоплю та різноманітні спеції. Чеські страви відрізняються простотою приготування, але разом з тим вони дуже смачні та задовольняють гастрономічні потреби будь-якого гурмана. Отже, давайте розглянемо кілька найпопулярніших чеських страв, які варто спробувати.

Перелік кращих страв

Свічкова на сметані (Svíčková na smetaně) – одна з класичних чеських страв, яка представляє собою яловичину в кремовому соусі зі сметани, приправлену лимоном, ягодами та спеціями, подається з домашніми кнедликами.

Гулаш (Guláš) – хоча гулаш має угорські корені, в Чехії ця страва набула власного унікального характеру. Він готується з кубиків м’яса, цибулі, часнику, паприки та інших спецій, подається з хлібними або картопляними кнедликами.

Розіграна качка (Roast duck) – печена качка з яблуками та спеціями, часто подається з червоною капустою та кнедликами, є традиційною стравою чеської кухні.

Вепрьове колено (Vepřové koleno) – мариноване свиняче коліно, запечене до хрусткої скоринки, подається з хріном, гірчицею та свіжими овочами.

Смажені сирки (Smažený sýr) – товсті шматочки сиру, обвалені в борошні, яйці та паніровочних сухарях, смажені до золотистої скоринки. Це популярна закуска, яка часто подається з тартарним соусом.

Трдельнік (Trdelník) – солодка випічка, яка готується з дріжджового тіста, намотаного на спеціальну паличку, обсмаженого на відкритому вогні та посипаного цукром та корицею. Це популярний вуличний снек.

Кнедлики (Knedlíky) – один з основних елементів чеської кухні, це вид булочок з тіста, які можуть бути картопляними або хлібними та подаються як гарнір до багатьох страв.

Чеська кухня пропонує широкий спектр страв, які вражають своєю різноманітністю та смаковими якостями. Від ситних м’ясних страв до легких салатів та неперевершених десертів – кожен зможе знайти щось на свій смак. Секрет чеських кулінарних шедеврів криється в простоті інгредієнтів та багатстві смаку, які роблять цю кухню унікальною та незабутньою. Відвідуючи Чехію, не пропустіть можливість насолодитися цими та багатьма іншими традиційними стравами, які зроблять вашу подорож неповторною.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Пов'язані записи