Меню Закрити

В любові й гармонії з навколишнім світом і з самою собою

Краса немає меж… Наша розповідь про майбутнього психолога Яну Якимову, її захоплення.  Тематика  вишитих картин  надзвичайно цікава. Кольори, фактура, техніка виконання робіт настільки високого рівня, що не залишається сумнівів-це справжнє мистецтво. Яна часто приймає участь в районнихконкурсах, які для неїзавжди  як свято. Це можливість зустрітися з прекрасним, а особливо, якщо автор цих картин знаходиться серед нас. Талановита, обдарована, самобутня, просто здібна особистість, обмежена в дечому фізично, вона щира та світла в своїх помислах і діяннях.

Це ще раз підтверджують її роботи, які випромінюють вкладені в них ніжність, доброту, любов, життєдайну енергію. Яна Якимова з Бережок, Дубровицького району– тендітна ззовні, має зріст близько метра, але разом з тим терпляча і сильна духом. А ще дуже розумна. Бо ж каже і розуміє те, що здорові люди часто забувають.Маленька Яна з’явилася на світ на перший погляд здоровою дитиною. Так тривало до 4 місяців. Раптово у дівчинки опухла ніжка, її завезли у лікарню і з цього моменту, згадує дідусь Іван Іванович Красько, життя родини розділилось на до і після. 

В один день вони раділи своєму клубочку щастя, а вже в наступний мусили вступати у нерівний бій за її здоров’я з важкою недугою. І почалась виснажлива круговерть з медзакладів, інститутів, професорів. Рідні по крихтах збирали надію, що все буде добре. Втім висновок медиків був невтішний. У Яни знайшли рідкісне генетичне захворювання.«Для нас це було шоком.

Здорова дитина враз стала важкохворою. Тим більше в сім’ї ніхто не мав подібних недуг. Виявилось, що по лінії батька Яни у третьому поколінні були якісь відхилення. Свою лепту додала й аварія в Чорнобилі. Лікарі поставили діагноз – вроджений недосконалий остеогенез. Були ми і в колишнього нашого народного депутата Олександра Костюка, знаного травматолога з Дубровиччини, який зараз працює в Міністерстві охорони здоров’я. Він подивився дитину і сказав, що за всю лікарську практику з таким захворюванням стикався тільки двічі. І порадив набратися терпіння, мовляв, до десяти років будуть altпостійні переломи

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Пов'язані записи