Меню Закрити

Вузькоколійка Антонівка-Зарічне

У самому серці Рівненської області, затишно вміщена серед багатовікових лісів і прозорих річок, розкинулася одна з найзагадковіших і чарівних залізничних доріг України – вузькоколійка Антонівка-Зарічне. Відома серед місцевих як “Поліський трамвай”, ця залізниця не лише здійснює функцію перевезення, але й служить справжнім вікном у минуле, дозволяючи відчути дух історії та неповторність поліської природи.

Чудо Рівненщини на рейках

Поліський трамвай з гордістю посідає місце серед “Семи чудес Рівненщини”, запрошуючи в подорож однією з найдовших в світі діючих вузькоколійок. Протяжність її шляху становить вражаючі 106 км, на яких кожен мандрівник може відкрити для себе щось нове і захоплююче.

Маршрут через час і простір

За чотири години подорожі з Антонівки до Зарічного, Поліський трамвай подарує вам неповторні враження, перетинаючи дерев’яні мости, серед яких виділяється міст через річку Стир. Цей міст є найдовшим дерев’яним залізничним мостом в Європі, маючи довжину 153 метри, і стоїть як пам’ятка інженерної думки ще з 1906 року.

Незабутня подорож

Літо особливо привабливе для відвідування Поліського трамвая, адже саме в цей час рік з’являється можливість не тільки насолодитися красою місцевих краєвидів, але й здійснити глибоке занурення в історію регіону. Ви зможете покататися в мальовничих “іграшкових” вагончиках, дізнатися багато цікавого про розвиток залізниці, а також побачити звичайне життя місцевих селян, яке збереглося майже незмінним з позаминулого століття.

Практична інформація

Для тих, хто планує відвідати це унікальне місце, варто зазначити, що відправлення з Антонівки відбувається о 7:00, а з Зарічного – о 14:00. Зверніть увагу: у вівторок та четвер вузькоколійка не курсує, тому плануйте свою подорож заздалегідь.

Відкрийте для себе чари Полісся

Подорож на вузькоколійці Антонівка-Зарічне стане незабутнім досвідом, що дозволить вам зануритися в атмосферу минулого, насолодитися неперевершеною природою та відчути унікальний дух українського Полісся. Не пропустіть можливість відвідати одне з найзагадковіших і захоплюючих місць Рівненської області.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Пов'язані записи