Меню Закрити

Як вибрати ковзани

Катання на ковзанах – популярний вид активного відпочинку. Як вибрати зручні та безпечні ковзани для себе та дитини – про це у нашій невеликій статті.

Сучасні ковзани поділяються на три основні типи: для хокею, для фігурного катання та для фітнесу. Кожна категорія має свої особливості та характеристики, на які варто звертати увагу при їх купівлі.

Ковзани для фігурного катання

У більшості пунктів прокату ковзанів жіночі ковзани представлені саме цією категорією. Більшість виробів характеризується класичним виконанням черевика. Він добре підтримує ногу і має високу шнурівку. Леза фігурних ковзанів також мають специфічну форму зі спеціальними зубцями на носку. Останні призначені для виконання ряду прийомів у фігурному катанні.

При виборі ковзанів для фігурного катання звертаємо увагу на наступні характеристики: · якість матеріалу виготовлення черевика. Добре, якщо черевик виготовлений з якісної штучної або натуральної шкіри. Зверніть увагу на виконання швів – жодних ниток стирчати не повинно. Леза фігурних ковзанів повинні витримувати сильні навантаження при стрибках, тому до них висуваються особливі вимоги за міцністю та якістю. · шнурівка. Вибирайте ковзани зі стандартною схемою шнурівки та міцними шнурками. Краще відмовитися від моделей, у яких застосовуються кліпси.

Ковзани для хокею

Такий тип ковзанів частіше за все використовується у хокеї з шайбою або у хокеї з м’ячем (бенді). Характеризуються підвищеним захистом ноги від ударів клюшкою, попадань шайбою. Як правило, хокейні – найбільш бюджетні та доступні для придбання навіть у великих мережевих гіпермаркетах. Черевики хокейних ковзанів виготовляються з синтетичних матеріалів.

Особливим захистом забезпечуються носок (як правило пластикова або металева вставка) та п’ятка. Лезо ковзана вставляється у спеціальний пластиковий “стакан”. На відміну від фігурних ковзанів воно закруглене з двох боків і не має зубців на носку. Придбаючи хокейні ковзани, зверніть увагу на: · захист ніг. Особливо це важливо, якщо ковзани придбаваються для гри у хокей з шайбою. У цьому випадку не варто економити на якісних моделях. · конфігурацію леза. Краще купувати моделі зі звичайним цільним лезом, яке зручно для заточування.

Ковзани для фітнесу

Цей тип ковзанів має умовну назву “ковзани для фітнесу”. Виробники зазвичай вказують зручну посадку таких ковзанів і простоту в освоєнні. Вони відрізняються як від фігурних, так і від хокейних ковзанів. Перш за все вони дуже схожі на ролики своїми черевиками. На фітнес ковзанах часто роблять кліпси для того, щоб не витрачати час на довгу шнурівку. Матеріал виготовлення черевиків – легкий пластик з анатомічною підкладкою. Леза фітнес-ковзанів також дуже різноманітні за своєю формою та матеріалом виготовлення.

При виборі такого типу ковзанів важливо звертати увагу на наступні фактори: якість пластикових деталей. Цей аспект особливо важливий у випадку якщо ковзани використовуються на відкритому повітрі. Не всі види пластику (особливо на бюджетних ковзанах) стійкі до низьких температур. · якість шнурівки та кліпс-кріплень. Від цих особливостей безпосередньо залежить безпека та здоров’я.

Кліпси не повинні легко розстібатися або сильно стискати гомілкостоп. Ідеальним буде варіант, коли шнурівка використовується разом з кріпленнями. · матеріал виготовлення леза. Найбільш стійкими до фізичного зношування та корозії вважаються нікельовані або хромовані леза. Їх легше всього точити, і вони чудово підійдуть для катання на вулиці при низьких температурах.

Важливо! Купуючи ковзани дитині важливо ніколи не брати їх “на виріст”. Вони повинні точно відповідати розміру ноги. У противному випадку можливі досить серйозні травми.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Пов'язані записи