Меню Закрити

Жителям Рівненщини відключають електроенергію через борги: як це відбувається

Жителі Рівненщини заборгували майже 150 мільйонів гривень за енергопостачання. Це дані станом на 26 лютого. Після скасування у грудні 2023 року заборони на припинення надання житлово-комунальних послуг споживачам із боргом, працівники Рівнеобленерго почали відключати боржників від комунальної послуги.

Як відключають електроенергію боржникам

Працівники Рівнеобленерго відключили електропостачання у помешканні, господар якого заборгував перед обласною енергопостачальною компанією понад вісім тисяч гривень. Власників будинку вдома не було. Сусідка Марія розповіла, що у ньому проживає багатодітна сім’я.

Зі слів начальника дільниці Рівнеобленерго Михайла Прокопчука, споживачів попередньо інформують про наявність заборгованості та про те, що у разі несплати боргу впродовж десяти днів відключать їх від електромережі.

“Після встановлення пломби, споживач має звернутися в РОЕК, написати заяву на підключення і проплатити борги. Після того, ми виїжджаємо на місце і відновлюємо електропостачання. У міського населення протягом трьох робочих днів відновлюються електропостачання, у сільській місцевості — протягом п’яти робочих днів”,

— зазначив Михайло Прокопчук.

Він зауважив, що за день одна бригада опрацьовує від десяти до 15 будинків. Відключати енергопостачання боржникам можуть також дистанційно.

“На цей момент, згідно із заявкою постачальника, проводимо дистанційне відключення споживача від електроенергії”,

— розповів інженер Рівнеобленерго Юрій.

Начальник відділу по роботі з боржниками РОЕК Сергій Кузьмарук додав:

“На вчора [26 лютого — ред.] загальна сума протермінованої заборгованості у нас була 148 мільйонів гривень за побутовими споживачами. Це орієнтовно 20 тисяч споживачів. На жаль, у нас є споживачі, у яких сума заборгованості перевищує 50 тисяч гривень, і є споживачі, правда небагато, їх лише троє в області, у яких заборгованість понад 100 тисяч гривень. З такими ми працюємо у першу чергу, оскільки це означає, що людина два роки взагалі не оплачувала”.

У лютому енергетики планують відключити електропостачання приблизно у трьох тисяч споживачів, у яких загальна сума боргу становить 18 мільйонів гривень, зауважив Сергій Кузьмарук.


Джерело

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Пов'язані записи