Меню Закрити

Функції та особливості гідравлічних розподільників

Гідравлічні розподільники – це один з обов’язкових компонентів гідросистеми, незалежно від того, для яких робочих умов вона призначається і з якими виробничими завданнями буде стикатися. До обов’язків цього вузла входить перерозподіл робочих потоків з метою направлення їх до тих виконавчих механізмів, які необхідно привести в дію в той чи інший робочий момент. Сучасні виробники пропонують величезний вибір моделей під різні експлуатаційні умови, що дозволяє кожному бажаючому підібрати такі пристрої, які будуть у роботі максимально продуктивними та ефективними. Пройдіть за посиланням https://hydromarket.com.ua/ua/g7731081-gidroraspredeliteli, щоб переконатися в різноманітності рішень і підібрати той гідророзподільник, який найбільше відповідатиме вашим побажанням та виробничим завданням.

Призначення та принцип роботи гідророзподільника

Залежно від того, яке конструктивне рішення буде у тієї чи іншої моделі гідравлічного розподільника, він призначатиметься для вирішення наступних завдань:

  • зміна напрямку потоку робочого середовища до того чи іншого виконавчого механізму;
  • запуск та зупинка гідравлічної системи;
  • перерозподіл потоків масла всередині контуру;
  • регулювання витрати робочого середовища, а разом з цим і напору.

Керування гідравлічним розподільником покладається на оператора. Зокрема, у кабіні встановлюється блок керування. З його допомогою оператор переміщатиме запірно-регулюючий елемент клапана у відповідну позицію. Так, якщо необхідно відключити систему, то золотник перекриє подачу рідини від гідронасосу до виконавчих механізмів, внаслідок чого вона просто потече через запобіжний клапан у гідравлічний бак. В інших випадках перекриваються одні та відкриваються інші випускні отвори.
На практиці гідророзподільники широко використовуються на техніці спеціального призначення, у промислових системах та механізмах, а також скрізь, де використовуються гідравлічні системи. І щоб отримати обладнання, яке на практиці повною мірою виправдає ваші очікування, порадує довго та стабільною службою, необхідно підійти до процесу вибору максимально професійно та комплексно. І перше, що тут потрібно буде зробити, так це добре зорієнтуватися в конструктивному рішенні даного обладнання.

Основні різновиди гідророзподільників

Широка затребуваність гідравлічних розподільників призвела до того, що виробники стали випускати дане обладнання в дуже широкому розмаїтті модифікацій, конструктивних рішень. Між собою це обладнання можна класифікувати за такими параметрами:

  • Функціональні можливості: напрямні та дроселюючі. Моделі першого типу здатні змінювати тільки напрям рух робочого середовища, встановлювати і заново запускати гідросистему. Гідророзподільники типу дроселі додатково можуть коригувати тиск і витрату робочого середовища.
  • Тип робочого елемента: золотниковий, крановий, клапанний. На практиці найбільшого поширення набули золотникові гідророзподільники. Вони можуть працювати в установках, що видають тиск до 32 МПа. Клапанні моделі використовуються там, де необхідна робота із середовищами, стиснутими до 40 МПа. Кранові гідророзподільники використовуються в основному як доповнення до інших моделей, так як їхня пропускна здатність невисока, не більше 10 л/хв.
  • Кількість робочих позицій: 2, 3 чи більше. Визначають, з якою кількістю виконавчих механізмів може працювати той чи інший клапан.
  • Тип елементів керування. Привід гідророзподільника може бути механічним, електрогідравлічним, гідравлічним, пневматичним. Механіка — найбільш просте, надійне, але не надто зручне для роботи рішення.
  • Конструктивне рішення: моноблочні та секційні. Перші виготовляються в одному закритому суцільному корпусі, відрізняються невеликими габаритами та вагою. Але в цьому випадку, якщо хоча б один з елементів вийде з ладу, міняти доведеться весь розподільник. Секційні моделі будуть більш габаритними, але зате в ході експлуатації можна буде змінювати одну окремо взяту секцію.

Щоб зорієнтуватися в різноманітність моделей і підібрати ті гідророзподільники, які найбільше будуть відповідати майбутнім робочим умовам, необхідно звернути увагу на допустимий тиск в системі, вид робочого елемента, тип рідини, яка буде запущена в контур і її витрату, діапазон температур навколишнього середовища, а також ряд інших технічних параметрів. Якщо у цьому процесі виникнуть складності, якщо буде потрібна додаткова консультація, зверніться до фахівців компанії «Гідромаракет» у зручний для себе час.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Пов'язані записи