Меню Закрити

Бійка між бурштинокопачами та поліцією на Рівненщині: що відомо

На Рівненщині 16 лютого між бурштинокопачами та правоохоронцями сталася сутичка. Більшість чоловіків втекли, одного — затримали. Двоє поліцейських отримали травми.

Про це повідомила речниця поліції в Рівненській області Марія Юстицька.

За її словами, подія сталася близько 11:00 у лісовому масиві поблизу села Кухітська Воля Зарічненської громади під час відпрацювання території:

“Поліцейські із прикордонниками виявили двох чоловіків, які за допомогою мотопомпи кустарного виробництва видобували бурштин. Побачивши поліцію, вони викликали підмогу, близько десяти чоловіків оперативно прибули на місце. Коли поліцейські почали вилучати обладнання, ті чинили опір, відтак виникла сутичка, штовханина та бійка. У результаті — більшість порушників втекли, двоє поліцейських із незначними травмами звернулись до лікарні. З місця події вилучили мотопомпу, трактор та інше обладнання”.

Речниця зазначила, що 48-річного жителя Кухітської Волі затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання, йому вручили підозру. Наразі вирішують питання щодо запобіжного заходу.

Наразі триває досудове розслідування за двома статтями:

  • Незаконний видобуток бурштину. Санкція статті передбачає покарання штрафом від 51 до 170 тисяч гривень або обмеження волі на строк від двох до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк;
  • Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесного ушкодження у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків. Санкція статті передбачає виправні роботи на строк до двох років або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.
Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Пов'язані записи