Меню Закрити

Смачне й оригінальне весільне меню: рецепти та ідеї

Свадебное меню для банкета или фуршета - лучшие идеи меню на свадьбу

Замислилися, чим пригостити друзів і близьких на весіллі, щоб це було смачно, оригінально та гарно? Зробіть ставку на моду й актуальність! Пропонуємо ознайомитися з головними трендами весільних страв і напоїв сезону.

Весільні напої

Запропонуйте гостям легкі та смачні напої. Уже не перший рік популярне Фраголіно шампанське вибирають для яскравих святкових застіль. Також можна зробити акцент на оригінальних коктейлях. Елегантно оформлені мікси, в яких поєднуються найрізноманітніші смаки й аромати, безумовно, прикрасять весільний бенкет або фуршет, запам’ятаються гостям. Вибирайте варіанти з екзотичними фруктами й лікерами — не бійтеся пробувати нове!

Неформальна подача закусок і напоїв

Організатори весіль дедалі частіше пропонують молодятам перетворити класичну весільну вечерю зі структурованим меню на неформальний бенкет, де деякі страви подаватимуться на великих тарілках, а інші гості зможуть приготувати собі самі з запропонованих інгредієнтів. Такий формат дає можливість відкрито спілкуватися, переходити від столу до столу, куштувати різні закуски та обмінюватися враженнями.

Свадебное меню для банкета или фуршета - лучшие идеи меню на свадьбу

Креативні канапки

Сучасна молодь дедалі частіше віддає перевагу оригінальній подачі закусок. Нині актуальні оригінальні канапе з великою кількістю інгредієнтів. Простими бутербродами з овочів, сиру та м’яса нікого не здивуєш. На бенкетних тарілках з’являються мініатюрні багатошарові салати — нове прочитання класичних канапе та поєднання смаків.

Меню на свадьбу (72 фото)

Гарячі закуски

Якщо хочеться додати в меню що-небудь крім стандартних страв, спробуйте ситні гарячі закуски. Весільний день — дуже довгий і охоплює безліч подій. Перед подачею основних страв гості бувають дуже голодними. Ситуацію врятують апетитні м’ясні конвертики та гарячі рулети, шпажки з рибою, млинці, запечені мідії. До гарячих закусок можна подати томатні, вершкові, ягідні або винні соуси.

Страви з м’яса

Якщо серед гостей немає вегетаріанців, можна зробити ставку на ефектну подачу м’яса, наприклад поросяти, приготованого на рожні, свинячої корейки на кістці та гомілки, а також до меню можна додати шашлик. Якщо серед запрошених є гості, які не їдять тваринну їжу, від такої яскравої подачі краще відмовитися, щоб не шокувати їх. У цьому разі доречними будуть не такі помітні, проте смачні стейки під ягідним соусом для решти гостей.

Десерти

Найголовніший десерт на весіллі — торт. Весільний торт зазвичай відповідає тематиці та оформленню свята, його вага має бути достатньою для загальної кількості гостей. Також популярним є формат солодкого столу. Він може складатися з пирогів і безлічі невеликих, але яскравих і смачних солодощів. Не варто забувати про фрукти.

Якщо вам важко розібратися в усьому різноманітті варіантів весільного меню, звертайтеся до фахівців, які мають величезний досвід у цій сфері. Вони допоможуть вам скласти оптимальне весільне меню відповідно до всіх ваших побажань, особливостей гостей свята й заданого бюджету.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Пов'язані записи