Меню Закрити

День пам’яті жертв політичних репресій

День пам’яті жертв політичних репресій – це щорічний національний пам’ятний день в Україні, що припадає на третю неділю травня. Кількість жертв політичних репресій в Україні неможливо підрахувати – це неймовірні цифри.

У цей день, голова Здолбунівської міської ради Владислав Сухляк та голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук поклали квіти до пам’ятного знаку жертвам голодоморів та політичних репресій в Україні.

Одним із символів тих подій став Биківнянський ліс під Києвом. Це найбільше в Україні місце масових поховань жертв комуністичних політичних репресій 1937-1941 років. За різними даними, свій останній спочинок тут знайшли від 15 до понад 100 тис. людей, закатованих під час допитів або ж розстріляних у позасудовому порядку органами НКВД у Києві.

У цей день, голова Здолбунівської міської ради Владислав Сухляк та голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук поклали квіти до пам’ятного знаку жертвам голодоморів та політичних репресій в Україні та до меморіальної дошки закатованим українцям біля Здолбунівський краєзнавчий музей , та вшанували пам’ять жертв політичних репресій хвилиною мовчання.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Пов'язані записи