Меню Закрити

На фронті загинули троє військових з Рівненщини

На війні проти російських окупантів загинули військові з Рівненщини. Про це повідомили у Facebook тергромад.

Іван Соловей

Іван Соловей — 1987 року народження, житель села Вербень Демидівської громади. Він був стрільцем першої стрілецької роти.

Солдат загинув 13 лютого під час виконання бойового завдання на Луганщині.

Павло Супрунець

54-річний Павло Супрунець родом із села Мала Любаша. Після школи навчався на столяра у Мирогощанському аграрному фаховому коледжі, потім була строкова служба. Згодом родина переїхала в Костопіль. З початком повномасштабного вторгнення пішов в ЗСУ.

“Це було його рішення, після навчання поїхав з побратимами захищати місто Суми. Згодом був направлений виконувати бойові завдання у Бахмут. Служив стрільцем в 14-му окремому стрілецькому батальйоні “Полісся”. Він був надзвичайно добрий, оберігав нас від усього. Мені його дуже не вистачає, Павло своїх донечок називав лагідно — мої дівчатка”, — цитує пресслужба Костопільської міськради дружину військового Ірину.

Старший солдат загинув 6 лютого 2023 року під час наступу під Бахмутом на Донеччині. Понад рік його вважали безвісти зниклим. Павла Супрунця поховали у Дніпрі як тимчасово невідомого бійця. Його загибель підтвердили експертизою ДНК в січні 2024 року.

Валентин Сущенко

Валентин Сущенко народився у Костополі, закінчив міський ліцей, потім — Національний лісотехнічний університет. Далі — строкова служба в Нацгвардії. Працював майстром в домобудівному комбінаті, у 2014-2018 роках воював на сході України.

Коли розпочалася повномасштабна війна, він повернувся з-за кордону і  27 лютого 2022 року пішов в ЗСУ.

Служив у 28 окремій механізованій бригаді імені Лицарів Зимового Походу головним сержантом, командиром гранатометного взводу. Воював на Миколаївщині, Херсонщині та Донеччині, отримав кілька поранень у боях. Валентин Сущенко був учасником бойових дій та нагороджений орденом “За мужність” III ступеня.

“За що б не брався, всюди досягав успіху. Брат любив життя і казав, що воно прекрасне. Він для мене трішки більше, ніж брат. Його дуже не вистачає. Моя донечка Валентина, була його похресницею, він піклувався та любив проводити час разом. Брата дуже любили діти, він до кожного знаходив підхід”, – цитує пресслужба сестру бійця Андріану.

Валентин Сущенко згинув 13 лютого 2024 року поблизу Курдюмівки Бахмутського району на Донеччині.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Пов'язані записи