Меню Закрити

Топ-10 цитат Аександра Македонського

Александр Македонський (356 р. до н.е. — 323 р. до н.е.), також відомий як Александр Великий, був королем Македонії і одним із найвеличніших воєначальників усіх часів. Він створив одну з найбільших імперій давнього світу, яка простяглася від Греції до Єгипту та до західної частини Індії. Александр був відомий своїм непереможним військовим генієм, стратегічним мисленням та здатністю надихати своїх воїнів. Він також сприяв поширенню грецької культури в усьому відомому тоді світі, чим заклав основу для епохи еллінізму.

Проте, через те, що Александр Македонський жив більш ніж 2300 років тому, точні слова, які він вимовив, можуть бути невідомі або сумнівні з точки зору автентичності. Більшість цитат, приписуваних йому, походять з історичних творів, написаних давно після його смерті, і мають символічне значення, що відображає його легендарний образ.

Ось декілька висловлювань, які часто приписують Александру Великому, хоча їхня точна автентичність може бути об’єктом історичних дебатів:

“Немає нічого неможливого для того, хто спробує.”

“Я боюся не того, хто не знає 1000 ударів, а того, хто відпрацював один удар 1000 разів.”

“Армія левів, якою командує олень, ніколи не буде такою сильною, як армія оленів, якою командує лев.”

“Завойовувати світ не достатньо, його потрібно заслужити.”

“Справжній лідер живе не для того, щоб підкорити світ, але щоб підкорити себе.”

“Я вважаю кращим бути першим у селі, ніж другим у Римі.”

“Смерть не є найгіршим, що може статися чоловікові.”

“Боги слідкують за всіма, хто стоїть високо; тому вони повалили мого батька, щоб зробити мене королем.”

“Коли я помер, спаліть моє тіло, не створюйте моїх храмів, не зберігайте моє м’ясо і дозвольте мені стати частиною землі, з якої я взяв.”

“Якщо є рай на Землі, він знаходиться в серці коня.”

Ці цитати ілюструють зображення Александра як рішучого, відважного та філософськи налаштованого воєначальника, що прагне не лише територіальних завоювань, але й особистісного розвитку і мудрості.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Пов'язані записи