Меню Закрити

4 причини, чому не слід боятися ендоскопії

Коли йдеться про таку процедуру, як ендоскопія, багато пацієнтів чують і бачать перед собою трубку з камерою, яка проходить через стравохід безпосередньо у шлунок. Це не може не злякати людину. Особливо у вразливому стані, коли він відчуває неприємні симптоми в органах шлунково-кишкового тракту.

При цьому насправді ендоскопія – важлива та вельми результативна процедура. Вона дозволяє визначити цілу низку захворювань та синдромів всього за кілька хвилин. Головне правильно підготуватися до неї, дізнавшись всі особливості та нюанси на https://cityclinic.com.ua/gastroskopiya.

Ми зібрали чотири причини, що доводять те, що в сучасних умовах не варто боятися записуватися на проведення ендоскопії.

Процедура може бути виконана під наркозом

Навіть без візиту анестезіолога перед тим, як перевіряти стравохід і шлунок, лікарі використовують анестетик, що розслаблює м’язи горла і тим самим знижує дискомфорт. Однак, якщо пацієнт відчуває сильний страх перед процедурою або у нього яскраво виражений блювотний рефлекс, однієї місцевої анестезії буде недостатньо. Оскільки саме від нашого морального стану та розслаблення залежатиме, наскільки швидко пройде ендоскопія.

У деяких випадках набагато легше і для лікаря, і для пацієнта вдатися до послуг анестезіологів. Сьогодні ендоскопію можна проводити навіть у стані медикаментозного сну. Тобто ви не відчуватимете абсолютно нічого в процесі. Анестезія вводиться методом крапельниці і припиняє подаватись рівно в той момент, коли лікар перестане оглядати внутрішні органи.

Усі інструменти стерильні

Багато пацієнтів переймаються тим, що трубка, яка вводиться у шлунок, може бути заражена. Однак ендоскоп ретельно обробляється після кожної процедури та перевіряється на стерильність безпосередньо перед введенням.

Ви можете бути впевнені в тому, що не заразитеся інфекціями і не отримаєте ускладнень. Сама трубка максимально гнучка та м’яка. Що дозволяє уникнути травми внутрішніх органів.

Максимально точний результат

Проходження ендоскопії – це можливість за одну процедуру побачити стан всіх необхідних для огляду внутрішніх органів. Ні УЗД, ні навіть МРТ не дадуть такого результату як огляд зсередини.

Тобто вам потрібно лише один раз перебороти свій страх, щоб отримати на руки точний діагноз та тактику лікування.

Будьте певні – працюють професіонали

До процедури ендоскопії допускають виключно досвідчених лікарів, які:

  • знають про всі нюанси та особливості організму;
  • можуть гарантувати відсутність будь-яких ускладнень після процедури .

Головне знайдіть спеціаліста, який використовує сучасні технології та методики. А також інноваційне обладнання. У Сіті Клінік працюють лікарі, які гарантують індивідуальний підхід та абсолютно безболісний огляд стравоходу та шлунка на обладнанні, яке не викликає дискомфорту при введенні.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Пов'язані записи