Меню Закрити

Обираємо нові акумулятори для авто на заміну: що слід враховувати?

Виконуючи водночас кілька функцій, АКБ є незамінним елементом автомобіля, але з часом її робочий ресурс зменшується, що призводить до необхідності проведення заміни. Прискорити процес зношення можуть: недостатня початкова зарядка, агресивний стиль водіння, невиконання інструкції з користування та небажання власника займатися обслуговуванням пристрою. 

Якщо бути уважними, то дізнатися, що акумуляторна батарея для легкового транспорту вийшла з ладу, досить легко навіть на початковому етапі. Найчастіші проблеми, що сигналізують про необхідність придбання нової АКБ – це надмірний нагрів корпусу, нестабільне функціонування стартера, здуття чи інші деформації приладу, поява плям електроліту, аномально швидка зарядка. Своєчасна заміна убезпечить від несправності супутніх запчастин та систем, зокрема, допоможе уникнути збоїв в роботі двигуна. Як саме вибрати АКБ на легкову машину, дізнайтеся просто зараз.

Вибір різновиду АКБ: що потрібно знати

Перше, що потрібно зробити, плануючи заміну батареї, це вивчити документи на автомобіль, де чітко вказані рекомендації виробника щодо вибору деталей замість заводських. Окрім цього варто зробити виміри корпусу та фото – в майбутньому це допоможе у пошуку, якщо не вдасться самостійно знайти оптимальний товар в каталозі. Ви зможете відправити зображення консультанту та зробити вдалу покупку. 

На початковому етапі треба визначити різновид АКБ, адже від цього залежить термін експлуатації приладу, безпечність користування, а також витрати на придбання. Найбільш розповсюдженими та доступними за ціною є свинцево-кислотні модифікації – перейшовши за посиланням https://akbcenter.com.ua/avtomobilni-akumulyatory, можна подивитись безліч варіантів від перевірених брендів. Аби подібні АКБ були довговічними, потрібно уникати тотального розряду, щоб не відбулося зниження ємності. 

Окрім свинцево-кислотних, в продажу є AGM, GEL та Li-Ion варіації. AGM приваблюють міцністю корпусу та стійкістю до повного розрядження, але коштують трохи дорожче за свинцево-кислотні. Літій-іонні та GEL батареї належать до преміальної категорії, що зумовлює чималу вартість, максимальну герметичність та найбільший термін користування. 

Щоб купити акумулятор для машини та бути задоволеними його властивостями, варто знати наступне – «прокачати» АКБ можна, але ризиковано встановлювати на ТЗ батарею, яка на рівень нижче (якщо при заводському збиранні стоїть AGM, то свинцево-кислотну модель замовляти недоцільно). 

Інші суттєві параметри пошуку

Вирішивши, який тип АКБ вам підходить, можна починати аналізувати наявні в продажу варіанти. Онлайн вибрати акумуляторні батареї на легкові авто досить просто завдяки інтерактивній системі пошуку, де можна вказати пріоритетні критерії, а саме:

  • висота, ширина, довжина;
  • вага;
  • технологія;
  • ємність;
  • бренд та країна виробництва;
  • формат корпусу та товщина клем;
  • пусковий струм;
  • полярність.

Помітивши, що АКБ працює не так ефективно, як раніше, одразу ж проведіть комплексну діагностику або хоча б візуальний огляд, аби отримати уявлення про стан пристрою та почати пошук акумулятора на заміну. Враховуйте також, що навантаження на батарею збільшується зі зменшенням температури, тож в холодну пору року треба бути особливо уважними.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Пов'язані записи