Меню Закрити

Топ-10 цитат Михайла Булгакова

Михайло Булгаков – видатний російський письменник, драматург і лікар, народжений 15 травня 1891 року в Києві. Найбільш відомий своєю знаковою працею “Майстер і Маргарита”, Булгаков став ключовою фігурою в літературі ХХ століття. Його творчість відзначається глибоким філософським змістом, багатою уявою і гострою сатирою на суспільство та політичний лад. Незважаючи на репресії та цензуру, Булгаков залишив глибокий слід у літературі, впливаючи на багатьох письменників і читачів по всьому світу.

Кращі цитати Михайла Булгакова

  1. “Рукописи не горять.” Ця відома цитата з “Майстра і Маргарити” стала символом безсмертя справжнього мистецтва та істини.
  2. “Кирпич ни с того ни с сего никому и никогда на голову не свалится.” Висловлювання про випадковість і неминучість подій, які, здається, трапляються без причини.
  3. “Квартирное вопрос только испортил москвичей.” Цитата з “Майстра і Маргарити”, яка сатирично описує бюрократію та житлові проблеми.
  4. “Свежесть бывает только одна – первая, она же и последняя.” Мудрість, яка стосується унікальності моментів у житті.
  5. “Человек без сюрприза внутри, в своем ящике, не интересен.” Про важливість непередбачуваності та унікальності в людях.
  6. “Все будет правильно, на этом построен мир.” Про впевненість у справедливості світу.
  7. “Судьба ведет того, кто хочет, и тащит того, кто не хочет.” Про роль долі в житті людини.
  8. “Не все доступно человеку, но если бы все было доступно, то неинтересно было бы жить.” Про обмеженість людських можливостей і сенс життя.
  9. “Трусость – самый страшный порок.” Про важливість мужності й страху як найбільший недолік.
  10. “Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас.” Про незалежність і гордість.

Михайло Булгаков – це автор, чия творчість і досі надихає і захоплює читачів. Його цитати відображають глибоке розуміння життя, людської природи і сутності буття. Булгаков залишив нам у спадок мудрість, яка продовжує бути актуальною і цінною в сучасному світі, спонукаючи нас задуматися про важливі аспекти нашого існування.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Пов'язані записи