Меню Закрити

Ламінат: проста естетика інтер’єру

Жити в комфорті та затишку хочуть усі, а ось над створенням естетичного інтер’єру приміщення доведеться попрацювати! Значну роль відіграє якісне покриття для підлоги, яке захищає від пошкоджень і водночас є декоративним елементом. Знаходитесь у пошуках оптимального рішення? Можливо, варто ламінат купити, детальніше вивчивши характеристики та плюси використання даного типу покриття.

З чого складається ламінат

Ламінатом називається штучне покриття для підлоги, що складається з декількох послідовних шарів. Найчастіше верхній шар ламінату – це захисна плівка. Вона використовується, щоб надати покриттю стійкості до механічних пошкоджень, подряпин, стирання. 

Під нею знаходиться декоративний шар, який імітує деревну або кам’яну структуру різних відтінків. Подібні різновиди ламінату наразі дуже популярні, тому що підходять для будь-яких стилів інтер’єру – класика, лофт, скандинавський. 

Нижні шари ламінату виконують підтримуючу функцію, забезпечуючи стабільність та міцність, стійкість підлоги.

Сфери застосування, характеристики

Чому варто звернути увагу саме на ламінат? Однією з його головних переваг є ціна. У порівнянні з іншими дорогими видами покриття – наприклад, натуральними сортами дерева – він по кишені кожному. 

За допомогою ламінату, підібрати який можна на terasa.in.ua, легко відтворити стильну гарну обстановку, без переплат за ексклюзивні та дорогі матеріали. Особливо часто матеріал беруть для укладання в приміщеннях, де ходять багато людей – наприклад, торгові зали, офіси, муніципальні служби. Це пов’язано зі стійкістю матеріалу до стирання, впливу вологи. У будь-який сезон, за будь-якої погоди, навіть якщо відвідувачі вашого офісу залишають мокрі і брудні сліди, догляд за ламінатом залишається простим: достатньо протерти підлогу вологою ганчіркою.

Характеристики та різновиди ламінату варіативні. Вони визначаються класом зносостійкості – цей показник демонструє рівень міцності, довговічності покриття. Класи зносостійкості ламінату маркуються від 31 до 34. Найнижчий клас придатний для домашнього використання, а найвищий – для комерційних приміщень, де буває багато відвідувачів. Щоб придбати добрий ламінат, необхідно спочатку визначитися з класом зносостійкості, прогнозуючи можливе навантаження на підлогу.

Переваги матеріалу

Ламінат відрізняється легкістю встановлення. Швидко та легко укласти ламінат без клею дозволяють сучасні системи замкового з’єднання. Це означає, що роботи легко виконати самотужки, без витрат на послуги професіоналів. Укласти ламінат можна на старий паркет або бетонну підлогу: підготовка основи не потрібна. 

Інші переваги ламінату: 

  • довговічність; 
  • легкість у догляді; 
  • стійкість до пошкоджень та сонячних променів; 
  • невисока ціна; 
  • великий вибір.

Широкий асортимент товару дозволить підібрати оптимальне покриття, що підкреслює сильні сторони інтер’єру.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Пов'язані записи