Меню Закрити

Меблі для вітальні: кавовий столик як важливий елемент інтер’єру

Вітальня — «серце» нашого дому. Це те місце, де ми збираємося всією родиною для проведення сімейних вечорів, приймаємо гостей. Тому важливо, щоб інтер’єр в цій кімнаті створював затишок та комфорт. При цьому стильними та функціональними можуть бути навіть недорогі меблі та, здавалось би, не настільки важливі їх види. Сьогодні поговоримо про журнальні та кавові столики. Вони не тільки роблять простір кожної вітальні функціональним, але й можуть виступати красивим декоративним елементом. Головне, правильно підібрати цей предмет меблів. Розповідаємо, що саме врахувати в процесі.

Матеріал виготовлення столика

Саме матеріал визначає естетику виробу та його довговічність. Серед популярних варіантів стільниць варто виокремити:

  1. Дерево. Має природний вигляд та вирізняється екологічністю. Натуральна деревина дуже міцна, тому буде служити протягом довгих років. Залежно від її породи вироби мають різну текстуру та відтінки. Потрібно врахувати, що це один з найдорожчих варіантів.
  2. МДФ. Доступніший варіант у порівнянні з деревиною. МДФ добре піддається обробці та фарбуванню, що дозволяє створювати різні варіанти дизайну.
  3. Загартоване скло. Значно міцніше за звичайне, стійке до подряпин та ударів. Додає інтер’єру сучасності та легкості.
  4. Кераміка. Такі стільниці стійкі до механічних та термічних впливів. Вони легко чистяться, проте мають досить велику вагу.

При виборі матеріалу потрібно знайти баланс між естетикою, функціональністю та ціною.

Розмір столика

Визначення оптимальних габаритів залежить від того, як ви плануєте використовувати цей меблевий предмет. Потрібно врахувати, що столик кавовий може мати більшу висоту. Його основне призначення — створити комфортні умови під час пиття кави чи чаю. Сидячи на кріслі чи дивані, користувач має мати можливість зручно брати чашку. Журнальний столик зазвичай нижчий. Його використовують для розміщення преси, ноутбука, тарілки з фруктами та інших предметів.

При визначенні розмірів потрібно також врахувати розміри кімнати. Важливо наперед розрахувати, де буде стояти столик. Він повинен бути пропорційним до дивана та інших меблів, а також залишати достатньо місця для зручного пересування.

Стилістичні рішення

Виріб має гармоніювати з загальною концепцією простору. Залежно від інтер’єру приміщення можна вибрати столик, виконаний в різному стилі:

  • мінімалізм;
  • хай-тек;
  • скандинавський;
  • класика;
  • лофт та ін.

Потрібно звернути увагу також на форму стільниці. Наприклад, для квітів та декору підійде кругла висока модель. Якщо після важкого робочого дня хочеться розмістити ноги на столику чи пограти настільну гру, краще віддати перевагу прямокутному варіанту.

Додаткові можливості журнального столика

Журнальний чи кавовий столик може забезпечити додаткове місце для зберігання речей, якщо іде з поличками, висувними шухлядами чи тумбами. Крім того, деякі моделі можуть регулюватись по висоті, що робить їх універсальними. Їх можна використовувати для чаювання, організації робочого простору чи як обідній столик.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Пов'язані записи